NieuwsNieuwsNieuwsNieuwsNieuwsNieuwsNieuwsNieuwsNieuwsNieuwsNieuwsNieuwsNieuwsNieuws

Nieuws

Nieuwsoverzicht

Dorpsvisie Steenwijkerwold 2020-2030 officieel overhandigd: aan de slag!

De Dorpsvisie is af! Vanwege de nog altijd geldende coronamaatregelen was het helaas niet mogelijk om een feestelijke overhandiging te organiseren. In plaats daarvan is er een korte film gemaakt voor de inwoners en iedereen die betrokken is bij de toekomst van Steenwijkerwold.

Bekijk hier de overhandiging on line https://youtu.be/AygbKpiGGPY

Het rapport is hier te bekijken en te downloaden!! https://dorpsbelangsteenwijkerwold.bijzonderboeken.nl/

 

Bekijk de film van de Grote Optrommelactie

De film

Afgelopen jaar is er hard gewerkt aan de Dorpsvisie Steenwijkerwold 2020-2030. Naar aanleiding van De Grote Optrommelactie en gesprekken met diverse organisaties is er een toekomstbeeld voor het dorp geschetst. De Dorpsvisie is bijna klaar. Benieuwd naar alle stappen die gezet zijn tijdens De Grote Optrommelactie in 2020 en de ontwikkeling van de Dorpsvisie? Tussendoor heeft u wellicht al eens filmpjes voorbij zien komen op de Facebookpagina van Dorpsbelang Steenwijkerwold, maar er is nu ook een eindfilm gemaakt van het gehele proces. Bekijk ‘m hier!

Dorps ommetje Steenwijkerwold

Dorps ommetje Steenwijkerwold.

Met name om te wandelen zijn er vele mogelijkheden in de omgeving.  Natuurlijk ook vanuit Steenwijkerwold zelf, waar op 20 september 2014 het “Dorpsommetje” werd geopend. Een mooie wandelroute van 7,3 km met de mogelijkheid om hem ook nog iets in te korten, maar evengoed een mooi rondje blijft.

Vlaggen *** Vlaggen *** Vlaggen

Dit jaar geen straatversiering. Maar de vlag mag wel uit! Het zou toch fantastisch zijn als overal de vlag van Steenwijkerwold hangt. We vlaggen dit jaar de hele meivakantie, dus je hebt wel plezier van je vlag. Heb je de vlag nog niet? Geen zorgen. Stuur een bericht naar Henriëtte van Dorpsbelang en haal hem op voor slechts 5 euro! Gelderingen 18, henriettetenlande@dorpsbelang.eu, 06-53852667.

Er zijn twee maten beschikbaar

  • 0,50 x 0,75 € 5,00
  • 1,20 x 1,80 € 7,50

Kleurwedstrijd

Voor alle kinderen in Steenwijkerwold en daarbuiten is er een kleurwedstrijd.  Deze kun je hier downloaden. Ook zullen er bij de Spar, Bakkerij Muis, Hoogthij en de snackbar Woldplein exemplaren liggen.

Fietstocht rond Steenwijkerwold

Lekker fietsen in de buitenlucht in de mooie omgeving van Steenwijkerwold, dat is al een feest op zich! Speciaal voor het Dorpsfeestje is er een tocht uitgezet met onderweg een paar leuke vragen. De route van de fietstocht vind je ook in deze Woldkraante. Extra exemplaren zijn te vinden bij de lokale bedrijven en via de website dorpsbelang.eu. De antwoorden op de vragen staan op de site van Dorpsbelang. Pas kijken als je hebt gefietst natuurlijk!

Download hier de tocht.

Lees verder voor de antwoorden.

Puzzeltocht ’t Wolds Rondje – de meivakantie

Wegens groot succes is ie er weer: ’t Wolds Rondje!!! Nieuwe routes en nieuwe speurvarianten die in de hele meivakantie te lopen zijn (van 24 april – 9 mei).

  • Lekker buiten, speuren, stempelen en puzzelen, Steenwijkerwolds ‘geheime’ plekjes ontdekken en zwaaien naar buurtbewoners. Dat is wederom het recept voor ’t Wolds Rondje.

    Er zijn drie afstanden te lopen:

 

Helaas, ook dit jaar geen Christoffel Wandeltocht

Helaas hebben wij ook voor dit jaar moeten besluiten om het
Wandelfestijn St. Christoffel niet door te laten gaan!
We hopen dat we in 2022 weer nieuwe plannen kunnen maken
voor leuke wandelroutes in Steenwijkerwold en omgeving!

Dorpsbelang en corona

MEDEDELING 

Van Ver. Dorpsbelang Steenwijkerwold 
24 maart 2020

helaas moeten wij in verband met de maatregelen welke de regering inzake het Corona Virus heeft afgekondigd alle activiteiten die tot 1 juni as. gepland staan cancelen.

Dit betekent dat naast de eerder afgezegde activiteiten ook 
de volgende activiteiten niet door zullen gaan.
• Bevrijdingsontbijt op 5 mei
• Dorpsfeest 2020 van 15 tot 17 mei
• Wandelfestijn St. Christoffel op 21 mei

Hoe de 4 mei herdenking zal plaats vinden en of deze zal plaats vinden is bij ons nog niet bekend. Hier zullen wij de reactie vanuit de Gemeente Steenwijkerland afwachten.

Het is jammer dat bovengenoemde activiteiten niet door kunnen gaan. Maar de gezondheid van een ieder is het allerbelangrijkst en we spreken de wens uit dat samen met u we nog vele activiteiten kunnen vieren.

Vanuit het bestuur van Ver. Dorpsbelang Steenwijkerwold willen wij een ieder die een bijdrage heeft geleverd aan de organisatie en of voorbereiding van bovengenoemde activiteiten hartelijk bedanken. Waar een klein dorp groot in kan zijn – geweldig wat jullie allemaal voor ons doen en dat we altijd weer een beroep op jullie mogen doen.

De Woldkraante welke gepland staat voor uitgave rondom de feestweek, zal in een aangepaste uitgave huis aan huis verspreid worden in Steenwijkerwold. Mocht u hiervoor kopij hebben, dan kunt u deze voor 10.04 as. mailen naar info@dorpsbelang.eu

Wij wensen u voor de komende tijd veel sterkte toe, blijf gezond en pas goed op elkaar.

Met vriendelijke groeten,
Ver. Dorpsbelang Steenwijkerwold
Het bestuur