NieuwsNieuwsNieuwsNieuwsNieuwsNieuwsNieuwsNieuwsNieuwsNieuwsNieuwsNieuwsNieuwsNieuws

Nieuws

Nieuwsoverzicht

Digitaal Paaseieren zoeken

Lieve kinderen en ouders/verzorgers van 0 t/m groep 8 van de Basisschool,


Dit jaar is het vanwege de huidige COVID maatregelen helaas nog niet mogelijk om met alle kinderen op eierspeurtocht te gaan op Tweede Paasdag.
Maar gelukkig is de Paashaas de kinderen uit Steenwijkerwold niet vergeten…

Bekijk het filmpje: 

Helaas, ook dit jaar geen Christoffel Wandeltocht

Helaas hebben wij ook voor dit jaar moeten besluiten om het
Wandelfestijn St. Christoffel niet door te laten gaan!
We hopen dat we in 2022 weer nieuwe plannen kunnen maken
voor leuke wandelroutes in Steenwijkerwold en omgeving!

Eerste opbrengsten De Grote Optrommelactie Steenwijkerwold

Eerste opbrengsten De Grote Optrommelactie Steenwijkerwold
Het dorp heeft van zich laten horen

Het is niet onopgemerkt gebleven: de hele maand september zijn er 40 trommels door de straten van Steenwijkerwold gegaan. Door deur-aan-deur een mini-enquête af te nemen, hebben alle inwoners van Steenwijkerwold hun stem kunnen laten horen over verschillende thema’s die leven in het dorp. Wat zijn de belangrijkste opbrengsten die als input dienen voor de dorpsvisie 2020-2030? Een kort verslag.

In totaal zijn er 619 ingevulde formulieren retour gekomen, wat neerkomt op een respons van maar liefst 75%. De meeste mensen willen graag actie als het gaat om verkeersveiligheid (68%), woningbouw (46%) en natuur & leefomgeving (36%). Punten die benoemd werden waren o.a. verkeersveiligheid van specifieke kruispunten in het dorp, de vraag naar woningbouw voor starters en de wens om het groene karakter van het dorp verder te benadrukken. Het bleef niet bij praten alleen. Meer dan 100 inwoners hebben aangegeven dat ze graag actief willen bijdragen door in een werkgroep aan een bepaald thema te werken. Zoals een van de inwoners zei: “We moeten het met elkaar doen!”

Dorpsbelang en corona

MEDEDELING 

Van Ver. Dorpsbelang Steenwijkerwold 
24 maart 2020

helaas moeten wij in verband met de maatregelen welke de regering inzake het Corona Virus heeft afgekondigd alle activiteiten die tot 1 juni as. gepland staan cancelen.

Dit betekent dat naast de eerder afgezegde activiteiten ook 
de volgende activiteiten niet door zullen gaan.
• Bevrijdingsontbijt op 5 mei
• Dorpsfeest 2020 van 15 tot 17 mei
• Wandelfestijn St. Christoffel op 21 mei

Hoe de 4 mei herdenking zal plaats vinden en of deze zal plaats vinden is bij ons nog niet bekend. Hier zullen wij de reactie vanuit de Gemeente Steenwijkerland afwachten.

Het is jammer dat bovengenoemde activiteiten niet door kunnen gaan. Maar de gezondheid van een ieder is het allerbelangrijkst en we spreken de wens uit dat samen met u we nog vele activiteiten kunnen vieren.

Vanuit het bestuur van Ver. Dorpsbelang Steenwijkerwold willen wij een ieder die een bijdrage heeft geleverd aan de organisatie en of voorbereiding van bovengenoemde activiteiten hartelijk bedanken. Waar een klein dorp groot in kan zijn – geweldig wat jullie allemaal voor ons doen en dat we altijd weer een beroep op jullie mogen doen.

De Woldkraante welke gepland staat voor uitgave rondom de feestweek, zal in een aangepaste uitgave huis aan huis verspreid worden in Steenwijkerwold. Mocht u hiervoor kopij hebben, dan kunt u deze voor 10.04 as. mailen naar info@dorpsbelang.eu

Wij wensen u voor de komende tijd veel sterkte toe, blijf gezond en pas goed op elkaar.

Met vriendelijke groeten,
Ver. Dorpsbelang Steenwijkerwold
Het bestuur

't Wolds Rondje in de voorjaarsvakantie

Tijd voor iets leuks in de voorjaarsvakantie! Lekker buiten, puzzelen, Steenwijkerwolds ‘geheime’ plekjes ontdekken en zwaaien naar buurtbewoners. Dat is het recept voor ’t Wolds Rondje.

In de week van 22 – 28 februari organiseren wij door en voor heel Steenwijkerwold een puzzeltocht. Overal in het dorp zijn er letters of plaatjes te vinden die met deze puzzeltocht te maken hebben. Drie puzzel wandelrondjes van verschillende lengtes die iedereen (jong én oud!) zelf kan lopen op een eigen gekozen moment. De routes kunnen op verschillende punten gestart worden.

Lees meer op twoldsrondje.nl

 

AED

  • 1)     Pasmanmanege aan  Ten Holtheweg.
  • 2)     Protestantse kerk aan  Oldemarktseweg.
  • 3)     Roomskatholieke kerk aan  Gelderingen.
  • 4)     Sportpark Steenwijkerwold heeft een eigen AED in bezit.
  • 5)     Stichting AVOS in Hoogthij heeft ook een eigen AED in bezit.

***NIEUW*** Historische rubriek

Nieuwe rubriek in de Woldkraante en Website 

Het artikel over Hendrik Bos is de start van een nieuwe historische rubriek in de Woldkraante en website.  In iedere uitgave zal ik een stukje over de rijke geschiedenis van ons mooie dorp schrijven. 

Mocht u voor deze rubriek suggesties hebben, neemt u dan gerust per mail contact met mij op via: sjefdamhuis@gmail.com

Sjef Damhuis

Lees alle historische artikelen.

 

 

Pluim van Steenwijkerland voor Stichting Woldhulp

Pluim van Steenwijkerland voor Stichting Woldhulp

3 maal is scheepsrecht

 

Opening Fitnisspark uitgesteld

Feestelijke opening van het Outdoor Fitnesspark uitgesteld

Naar aan leiding van de persconferentie en de aangescherpte maatregelen rondom Corona, is in overleg met de Gemeente Steenwijkerland besloten om de opening van het Outdoor Fitnesspark voor eerst uit te stellen.

Wij betreuren dit, maar we vinden het in deze tijd niet verantwoord om het door te laten gaan. Als de situatie het weer toelaat, zullen wij op een ander moment de opening alsnog feestelijk vieren.

Wel kunt u al gebruik maken van de mooie toestellen die afgelopen vrijdag 11 september zijn geplaatst.

Het fitnesspark is een plek van ontmoeting en biedt een meerwaarde voor het dorp.

Dagelijks bewegen is belangrijk voor uw gezondheid. Het wordt dan ook aanbevolen om dagelijks 30 minuten matig tot intensief te bewegen.

De buiten fitnesstoestellen van  “De fitnesstuin” zijn geschikt voor alle leeftijden en niveaus. Hierdoor komt jong en oud in beweging! Buiten bewegen is namelijk niet alleen goed voor de gezondheid, maar ook voor de sociale contacten die in de beweegtuinen gelegd worden. Alle toestellen zijn zeer robuust en gemakkelijk in gebruik.