Pluim van Steenwijkerland voor Stichting WoldhulpPluim van Steenwijkerland voor Stichting WoldhulpPluim van Steenwijkerland voor Stichting WoldhulpPluim van Steenwijkerland voor Stichting WoldhulpPluim van Steenwijkerland voor Stichting WoldhulpPluim van Steenwijkerland voor Stichting WoldhulpPluim van Steenwijkerland voor Stichting WoldhulpPluim van Steenwijkerland voor Stichting WoldhulpPluim van Steenwijkerland voor Stichting WoldhulpPluim van Steenwijkerland voor Stichting WoldhulpPluim van Steenwijkerland voor Stichting WoldhulpPluim van Steenwijkerland voor Stichting WoldhulpPluim van Steenwijkerland voor Stichting WoldhulpPluim van Steenwijkerland voor Stichting Woldhulp

Pluim van Steenwijkerland voor Stichting Woldhulp

Pluim van Steenwijkerland voor Stichting Woldhulp

We hebben ‘m binnen gesleept: na 3 jaar opnieuw steeds een poging doen om de Stichting genomineerd te krijgen is het dan eindelijk gelukt! Een geweldig mooi gebaar uit de gemeenschap wat ons vrijwilligerswerk extra bekroond. Naast de figuurlijke “Pluim” ontvangt Woldhulp ook nog een cheque t.w.v. 2000 euro. TOP! Een deel van dit bedrag zal worden gebruikt om de Meldpunt-laptop te vervangen. De huidige (tweede-hands) laptop is meer dan 8 jaar oud en sterk verouderd en nodig aan vervanging toe. Daarnaast kunnen we de rest van het bedrag reserveren voor ons mobiel telefoon abonnement. (Onze doelgroep / hulpvragers zoeken vaak contact met Woldhulp per telefoon).  

Stichting Stad en Streek

De prijs is beschikbaar gesteld door Stichting Stad en Streek waarbij nadrukkelijk gekeken werd naar de positieve effecten die van een initiatief kunnen worden verwacht. Ardesch (lid van de jury) wees in dit kader onder meer op de veranderingen in de zorg, waardoor het volgens de initiatiefnemers tijd werd voor een klussendienst. ‘Even de schoffel door de tuin halen, een boodschapje doen of een ritje aanbieden naar de arts of het ziekenhuis voor een dorpsbewoner die dat zelf niet meer kan. Het zijn juist die kleine klusjes die het verschil uitmaken of dorpsbewoners thuis blijven wonen of vroegtijdig vertrekken naar een verzorgingshuis’.

Symbolisch

Symbolisch is de Pluim uitgereikt aan drie vrijwilligers van de Stichting tijdens de Nieuwjaarsreceptie in de Meenthe. Maar deze Pluim komt natuurlijk alle vrijwilligers  en evenzo ook alle Steenwijkerwoldigers en donateurs toe! Letterlijk een opsteker voor allen die zich stuk voor stuk belangeloos keer op keer inzetten voor onze medemensen. Dag in dag uit, jaar in jaar uit. Tijdens onze jaarlijkse vrijwilligersbijeenkomst hebben onze vrijwilligers de Pluim kunnen bewonderen, aan kunnen raken en zelfs letterlijk en figuurlijk kunnen voelen. En ja, we kwamen allen tot de conclusie deze Pluim is de moeite (meer dan) waard! 

Stichting Woldhulp is een stichting waar Steenwijkerwold e.o. met recht trots op kan zijn.  Ik sluit af met een verkapte slogan uit het dorp wat hier prachtig op aansluit: Woldhulp waar “noaberschap” nog zo gewoon is! 

 

Telefoon meldpunt: 06-13331072, bereikbaar van maandag t/m vrijdag 08.00 -16.00 uur.  Website: www.woldhulp.nl

Woldhulp draait naast vrijwilligers geheel op uw gaven, deze zijn van harte welkom op rekeningnummer  NL53 RBRB 0706 5010 04Terug naar overzicht