NieuwsNieuwsNieuwsNieuwsNieuwsNieuws

Nieuws

Nieuwsoverzicht

St. Christoffelwandeltocht 2024

Alle informatie over de 17e Christoffel wandeltocht op donderdag 9 Mei vind je hier/christoffel wandeltocht

Start is bij MFC Hoogthij
Oldemarktseweg 117
8341SC Steenwijkerwold

Afstanden/starttijden

Startbureau sluit om 17:00 uur.

30 km 7:30-9:30
20 km 8:30-10:30
15 km 9:30-11:30
10 km  9:30-11:30

Definitieve Nieuwe Statuten Dorpsbelang

Hier tref je de vernieuwde statuten aan van Dorpsbelang

 Open hier het document

 

Update Grote Optrommelactie

Optrommelactie 

Het eerste jaar sinds de optrommelactie ligt achter ons....in bijgevoegd document leest u de stand van zaken.

KLIK HIER!!!

Flinke voortgang kabouter slingerpad ’t Krullebossie

Er is dit jaar veel gedaan om ’t Krullebossie op te knappen en om te toveren tot een mooi kabouterpad. De gemeente heeft onderhoud gepleegd, gevaarlijke takken zijn gesnoeid en de gewone wandelpaden zijn opgeknapt. Op de tweede klusdag van de werkgroep op 7 mei hebben we prachtige kabouters gemaakt die je overal in het bosje terugvindt op schommels en paaltjes en er hangen waslijntjes met kabouter kleertjes. Daarnaast hebben we de houtsnipperpaden van het kabouterpad afgemaakt. Het was opnieuw een prachtige dag met veel vrijwilligers, geweldig verzorgd door Rennie Gezond & Zo, de Spar en bakkerij Muis. Na de klusdag is een onderhoudsploeg opgericht. Erik, Johnny, Tom, Leon, Erik en Aad hebben een whatsapp groep waarin ze af en toe afspreken om klussen te doen of bramenstruiken te snoeien.

In de zomerperiode heeft Bibi Rozenboom een schitterend naambord geschilderd. Het oude bord was deels vergaan en was aan vervanging toe. Het bord past geweldig bij de nieuwe bestemming van ’t Krullebossie en is half september bij de ingang van het kabouterpad geplaatst. Toen zijn ook langs de hele route handige kabouter routepaaltjes geplaatst.

Doe mee aan deelauto project

UPDATE van dit project vind je hier

Vereniging Dorpsbelang Steenwijkerwold wil starten met een deelauto-project, een onderwerp dat ook onderdeel is van de nieuwe Dorpsvisie. Met de actieve inzet van de gemeente Steenwijkerland en met een extra,  financiële ondersteuning van de Vereniging Dorpsbelang wordt de deelname aan het project helemaal aantrekkelijk.

Meld jij je ook aan voor de elektrische deelauto?

De verduurzaming van de wereld houdt niet op bij zonnepanelen. Ook door samen één of meer auto’s te gebruiken, help je mee om de opwarming van de aarde terug te dringen.

Ondertussen lopen de kosten van het autogebruik tegenwoordig hoog op en is de elektrische auto stukken gunstiger geworden.

Heb jij niet dagelijks een auto nodig, en wil je besparen op een hele stapel extra kosten - zoals belastingen, verzekeringen, onderhoud en reparaties - meld je dan gratis aan voor ons deelauto-project.

Wordt lid van Dorpsbelang Steenwijkerwold

Beste inwoner van Steenwijkerwold,

 Langs deze weg willen we u informeren over de werkzaamheden van Ver. Dorpsbelang Steenwijkerwold. Volgens onze ledenadministratie bent u nog geen lid van onze vereniging, daarom in deze brief informatie over Ver. Dorpsbelang Steenwijkerwold over hoe u lid kunt worden van onze mooie vereniging.

 

Dorpsvisie Steenwijkerwold 2020-2030 UPDATE

14-02-2022
Download hier de update van Dorpsvisie Steenwijkerwold

 

De Dorpsvisie is af! Vanwege de nog altijd geldende coronamaatregelen was het helaas niet mogelijk om een feestelijke overhandiging te organiseren. In plaats daarvan is er een korte film gemaakt voor de inwoners en iedereen die betrokken is bij de toekomst van Steenwijkerwold.

Bekijk hier de overhandiging on line https://youtu.be/AygbKpiGGPY

Het rapport is hier te bekijken en te downloaden!! https://dorpsbelangsteenwijkerwold.bijzonderboeken.nl/

 

Groener in de Kop

Lokale subsidies helpen

Het verduurzamen van een huis is de moeite waard, maar vergt vooraf soms een forse investering. Gelukkig zijn er, naast landelijke regelingen, ook lokale financierings- en subsidiemogelijkheden waarmee de gemeente Steenwijkerland het een stukje aantrekkelijker maakt om Groener in de Kop te worden. Hieronder leest u meer over de lokale financierings- en subsidiemogelijkheden:

De sociale duurzaamheidslening isoleren en opwekken duurzame energie

Woningeigenaren of huurders met een laag inkomen hikken vaak aan tegen hun steeds hoger wordende energierekening. Laat staan dat er geld ‘over’ is om thuis te isoleren of duurzame energie op te wekken. De gemeente Steenwijkerland helpt met een renteloze lening die het aantrekkelijk maakt om te investeren in duurzaamheid. Met deze speciale lening worden mensen geholpen die wel graag duurzaamheidsmaatregelen willen treffen, maar dat financieel niet kunnen. De sociale duurzaamheidslening is bedoeld voor huishoudens in Steenwijkerland met een inkomen van maximaal 150% van het sociaal minimum die voor minimaal € 1500 willen verduurzamen. Meer informatie kunt u vinden via deze link: https://bit.ly/3GLrwec