OptrommelenOptrommelenOptrommelenOptrommelenOptrommelenOptrommelenOptrommelenOptrommelenOptrommelenOptrommelenOptrommelenOptrommelenOptrommelenOptrommelen

Optrommelen

Doe & denk mee met ‘de Grote Optrommelactie’

Dorpsvisie Steenwijkerwold 2020 – 2030

In ons dorp spelen de komende jaren fysieke en sociale opgaven die vragen om een goede onderliggende toekomstvisie. Dit doen wij in samenwerking met Woonconcept, gemeente Steenwijkerland en Sociaal Werk De Kop, onder begeleiding van Atelier 19.

De nieuwe dorpsvisie moet een toekomstbeeld geven op de volgende thema’s:

  • Wonen & leven,
  • Voorzieningen & ondernemen,
  • Cultuur, vrije tijd & sport
  • Verkeer & veiligheid
  • Natuur & milieu

 
Het maken van deze visie kunnen wij niet alleen. Daar hebben wij inbreng van Steenwijkerwolders voor nodig. Om alle dorpsbewoners te kunnen betrekken en te inventariseren welke wensen, zorgen en ideeën er in ons dorp leven, houden we een Grote Optrommelactie.

 Wat is een Grote Optrommelactie?

Er worden diverse trommels uitgezet aan het begin van elke straat. Het is de bedoeling dat de trommels worden doorgegeven aan de buren. De trommels die van deur tot deur gaan kunnen coronaproof worden doorgegeven. In de trommels zitten de spelregels en formulieren. Het formulier kan worden ingevuld met wensen en ideeën voor de buurt.
Na enkele weken wordt de trommel weer opgehaald door vrijwilligers en worden ze verzameld om de inbreng te inventariseren. Hopend op allerlei tips en ideeën voor de buurt. Op www.optrommelen.nl vindt u er meer informatie over. 

Oproep: doeners & denkers

Denkers

Samen met andere dorpsbewoners vormt u een bewonersgroep. U vertegenwoordigt het dorp bij het opstellen van de visie. Wat is belangrijk, wat moet niet worden vergeten? Iets voor u? Meld u dan aan via info@dorpsbelang.eu. Maandag 22 juni om 19:30 uur is de kennismakingsavond in centrum Hoogthij. We zorgen hierbij voor een veilige omgeving, met voldoende afstand. Kunt u of wilt u dan (vanwege Corona) niet komen? Mail of bel ons dan gerust, dan vinden we een andere oplossing.  

Doeners
Om er voor te zorgen dat elke inwoner mee kan doen zoeken wij mensen die de trommels willen brengen en aan het eind van de straat weer op willen halen. Wilt u een steentje bijdragen? Meld u dan aan via info@dorpsbelang.eu. Maandag 29 juni om 19:30 uur is de informatiebijeenkomst in centrum Hoogthij. We zorgen hierbij voor een veilige omgeving, met voldoende afstand. Kunt u of wilt u dan (vanwege Corona) niet komen? Mail of bel ons dan gerust, dan vinden we een andere manier. 

Heeft u nog een vraag?
Als u wat meer wilt weten of een vraag hebt, mail ons dan op info@dorpsbelang.eu. U kunt ook bellen met Jan Otten op telefoonnummer 06 1929 6972.